Webinar Getij Grevelingen en HMC op 22 oktober

De laatste jaren is het bijpraten over het project Getij Grevelingen vast onderdeel van de Grevelingenweek. Dit keer online: op 22 oktober bent u om 19.30 uur welkom voor een webinar over het project én een virtueel kijkje in het Hydro Meteo Centrum (HMC) van Rijkswaterstaat. De Grevelingenweek wordt jaarlijks georganiseerd door het IVN in samenwerking met Staatsbosbeheer. Een week waarin de bezoekers via allerlei activiteiten de Grevelingen zelf kunnen “beleven, proeven, ruiken, zien en voelen”. 

In het webinar wordt u bijgepraat over de actuele stand van zaken van Getij Grevelingen. Tijdens een virtuele rondleiding maakt u kennis met het HMC. Dit centrum heeft twee belangrijke taken: het geven van verwachtingen over de waterstanden en golven langs de Nederlandse kusten én het op het juiste peil houden van alle Zeeuwse meren, waaronder het Grevelingenmeer.
In de virtuele tour vertelt het HMC hoe geavanceerde techniek op dit moment al zorgt voor optimaal peilbeheer in de Zeeuwse wateren en de Grevelingen in het bijzonder.

Aanmelden is niet nodig
Wilt u het webinar graag volgen? U hoeft zich van tevoren niet aan te melden. Klik op 22 oktober om 19.30 uur op deze link of op de link op de website van de Grevelingenweek. Het webinar duurt tot 20.30 uur.